logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

До края на март се очаква официалното решение на ЕК за одобрение на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“

edna posokaМинистерството на образованието и науката приключи на експертно ниво преговорния процес с Европейската комисия за новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“  2014-2020 година. Не се предвиждат повече промени по текстовете на програмата.
Официалното решение на Европейската комисия за одобрение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж  2014-2020 г.“  се очаква до края на месец  март 2015 година.


Министерството на образованието и науката стартира процедура по формиране на подкомитет „Научни изследвания и технологично развитие”, както и три тематични работни групи: „Предучилищно и училищно образование“, „Социално приобщаване чрез образование“ и „Висше образование” към Комитета за наблюдение на програмата. Целта на новите органи е да подпомагат дейността на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ при изпълнение на трите приоритетни оси на програмата: „Научни изследвания и технологично развитие”, „Образование и учене през целия живот“ и „Образователна среда за активно социално приобщаване”.
По този начин ще се  осигури максимална публичност и прозрачност при разработване на  мерките и операциите, които предстои да стартират след одобрение на програмата.
Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“  ще осигури над 1 милиард и 370 милиона лева до 2020 година за образователната и научната сфери в България.
Управляващ орган на програмата е Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ към МОН.
Последната версия на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. от 22.12.2014 година може да видите ТУК.

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1